BeYou Yoga 

Naaldwijk

ASANA’S- BEWEGEN EN ADEMEN

                                                          

BeYou Yoga geeft yogales waarin ademen en bewegen met elkaar verbonden zijn. Tijdens de reis op weg naar een yogahouding (Asana) is de adem een belangrijk middel om daar te komen. Op het ritme van de ademhaling volgt de beweging.

Van in en uitademen, naar inspannen en ontspannen, van vasthouden naar loslaten. Als je inademt, voel je waar de spanning zit, als je uitademt laat je de spanning los.


Zo leer je (weer) te voelen welke grenzen jouw lichaam aangeeft en kun je hier naar gaan luisteren.

Het gaat er dus niet om hoe diep je kunt buigen of hoe mooi en perfect je een houding kunt uitvoeren. Het gaat er om dat je de houding doet op de voor jou beste manier, zonder goed of fout.

Je hoeft niet meer te voldoen aan de hoge eisen en verwachtingen die jij zelf of anderen stellen. Je bent wie je bent en dat is goed genoeg.


Behalve dat de adem en de beweging het lichaamsbewustzijn weer herstellen, heeft elke oefening zijn specifieke werking op bepaalde lichaamsdelen, spieren en organen. De werking wordt gestimuleerd, spanning en blokkades worden losgelaten en afvalstoffen worden afgevoerd. De verkramping van je lichaam en een chronisch gevoel van onrust en nervositeit verdwijnen. Je komt weer in een gezonde balans en je lichaam wordt meer flexibel.


PRANAYAMA –ADEMHALINGSOEFENINGEN                                                         

Tijdens de les worden ook ademhalingsoefeningen gedaan, die je leren bewust te ademen. Hoe gaat je ademhaling normaal en wat gebeurt er als je bewust je adem stuurt? Het bewust ademen zorgt er bijvoorbeeld voor, dat je hele longinhoud wordt gebruikt. Zo komt meer zuurstof in je bloed, maar ook afvalstoffen worden beter afgevoerd. De ademhaling wordt dieper en langzamer, Je hartslag daalt, emoties komen tot rust en stress vermindert.


De lessen hebben altijd dezelfde opbouw van staande, zittende en liggende houdingen. Dit geeft een prettige balans van beweging en rust, aangevuld met klank door klankschalen en stilte door meditatie-oefeningen.

Kom ervaren wat BeYou Yoga voor jou kan doen en boek hier een PROEFLES.

Beyou Yoga 2024